Частно средно училище „Цар Симеон Велики“ - Иваняне

Частно средно училище “Цар Симеон Велики”

Област: София

Град/село: Иваняне

Име на училището: Частно средно училище “Цар Симеон Велики”

Кратко представяне на училището: 

ЧСУ “Цар Симеон Велики” е открито през 2015 г., а благодарение на упоритата работа на целия екип, ясната посока и адаптивен подход то е обявено за иновативно училище от Министерството на образованието и науката, както и за училище-посланик на Европейския парламент. Училището е естественото продължение на Частна детска градина “Росица” – част от образователния комплекс “Цар Симеон Велики”. Мисията на екипа е да изгражда млади хора с интерес към света, с развито чувство за общност и родолюбие, да ги научи как да бъдат най-добрата версия на себе си така, че приключвайки образованието си в ЧСУ “Цар Симеон Велики”, те да са подготвени за всяка предстояща житейска крачка и ситуация. Училището предлага на своите ученици безопасна и спокойна среда далеч от шума на града, иновативна сграда с модерно оборудвани специализирани кабинети, мултифункционален спортен център, собствена кухня и транспорт.

Website: www.tzarsimeon.bg

Facebook: Училище “Цар Симеон Велики”

Instagram: tzarsimeon

LinkedIn: Tzar Simeon Veliki, Private School

Кратко представяне на начален етап:

Фокусът в началното образование в ЧСУ „Цар Симеон Велики“ е насочен към развиване на предприемчивост, креативност и комуникативност. Програмата се състои от основни предмети и разширено изучаване на английски или немски език. Малките възпитаници на училището изучават природни науки, които разширяват и в часовете по екология с авторска програма в сътрудничество с експерти от СУ “Климент Охридски”. Своето любопитство и любов към науката и изкуствата развиват в клубовете по „Роботика”, „ДНК” (Детски Научен Клас), „Драма”, Вокална група, Приложни изкуства.

В отговор на динамиката на промените в света и необходимостта в обществото от активни, любознателни, отворени към новия ритъм, креативни, изобретателни млади хора, училището се стреми да развива позитивна среда, в която учениците да разгръщат тези качества още от ранна възраст.

ЧСУ „Цар Симеон Велики“ записва и ученици в подготвителен клас отново използвайки иновативни подходи в обучението – технологиите Lego for Education, Google ресурси и др. Освен интензивното обучение по английски (10 часа седмично), в този етап от обучението си учениците ще разработват и проекти по екология. Училището предлага и възможности за активни занимания по спорт – плуване, тенис, футбол, зумба, йога, таекуондо и балет.

 

Представяне на директор:

 Галина Георгиева, директор на ЧСУ “Цар Симеон Велики”

Галина Георгиева е директор на ЧСУ “Цар Симеон Велики” и преподавател по математика. Завършила е Шуменски университет “Константин Преславски”. Обича децата, прилага различни съвременни и иновативни методи на преподаване и вярва, че качественото образование се постига, когато се даде на учениците да експериментират, изследват и творят.

“Учителят трябва да превърне училището в любимо място за децата, защото тук преминава тяхното детство и юношество. Освен знания и творчество, училището е пространството, в което детето получава своите първи житейски уроци. А те при нас са креативни, интересни, формиращи култура и вкус към познанието по необикновен и привлекателен начин. Ние създаваме съвременни, образовани и модерни личности, от които светът има нужда.”

 

Представяне на заместник-директори:

 Мария Иванова, зам-директор “Иновации”

Мария Иванова е заместник-директор по иновациите и учител по български език и литература в ЧСУ “Цар Симеон Велики”. Възпитаник е на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”, където завършва Българска филология. Пътят ѝ започва като учител по програма “Заедно в час”, където се среща и черпи опит от вдъхновяващи хора, борещи се за успеха на всяко дете в България. Част от нейните успехи през последните години в образованието са: почетно отличие “Неофит Рилски” от Министерството на образованието и науката; гугъл сертифициран учител; автор на главата „Четивна грамотност“ от Наръчник за умения „Как да развиваме умения на 21-ви век в час?“.

Мария вярва, че ролята на учителя е да даде на учениците си свобода с граници. За нея учителската професия е изключително предизвикателна и е истинска само когато ѝ се посветиш напълно.

 Адриан Николов, зам-директор “Административна дейност”

Адриан Николов е заместник-директор “Административна дейност”. Той е завършил бакалавърската си степен “Педагогика на обучението по музика” в АМТИИ ”Проф. Асен Диамандиев”, гр. Пловдив, както и магистърска степен “Образователен мениджмънт” в СУ “Св. Климент Охридски”. Преподавател по музика и пиано с над 10 г. педагогически стаж и носител на редица награди и грамоти от национални и международни конкурси. Бивш старши експерт по изкуства в РУО – София-град. Работи усилено за развиване ключовите компетентности и творческите заложби у децата и учениците.

 

Представяне на учители в начален етап:

 Мариела Ценова

Мариела Ценова е старши учител в подготвителен клас в ЧСУ “Цар Симеон Велики”.
Завършила е магистратура “Предучилищна педагогика” в Шуменския университет “Константин Преславски” и “Специална педагогика” със специалност - “Логопедия” във Факултет по науки за образованието и изкуствата към СУ “Св. Климент Охридски”. Има 28 години професионален опит по специалността.

Прилага творчески подход и иновативни методи в процеса на обучение и възпитание. Вярва, че истинският свят се разкрива пред детето ако го види с очи, докосне с ръце, почувства със сърце и го пречупи през своята индивидуалност. За да бъде всяко дете част от света, той трябва да бъде реален за него.

 Десислава Якимова

Десислава Якимова е учител в начален етап в ЧСУ ,,Цар Симеон Велики”. Завършила е бакалавърска степен “Специална педагогика” и магистърска степен “Логопедия”. Квалифициран Монтесори педагог и терапевт. Вярва, че да си добър учител, е призвание, което се осъществява и изразява в усмивката и резултатите на децата.

,,Възрастните са отговорни за ценностите, които предават на детето!”

 Иван Драгомиров

Иван Драгомиров е учител по английски език и компютърно моделиране на начален етап в ЧСУ “Цар Симеон Велики”. Завършва бакалавър “Маркетинг” към Стопанска академия “Д.А. Ценов”, гр. Свищов и магистратура “Начална училищна педагогика” към Пловдивския университет. Има двугодишен опит в обученията на учители и продължава да се развива в тази сфера. Възпитаник на програма “Заедно в час”. Човек, интегриращ дигиталното в класната си стая и с подход, който превръща учебния процес в преживяване. Един от първите учители, който създава дистанционно училище в Minecraft по време на дистанционното обучение.

 Хилари Манчева

Хилари Манчева e учител в начален етап в ЧСУ “Цар Симеон Велики”. Завършила е бакалавърска степен “Начална и предучилищна педагогика”. Притежава професионална квалификация “Въведение в Монтесори педагогиката”. Вярва в това, че децата трябва да бъдат учени как да мислят, а не какво да мислят.

 Румяна Божинова

Румяна Божинова е главен учител в начален етап на ЧСУ “Цар Симеон Велики”. Завършва ЮЗУ” Неофит Рилски”, гр. Благоевград. Притежава магистърска степен “Начална училищна педагогика”. Има 24 години професионален опит като учител. Отличена  е с приз “ Учител на годината” за община Сандански.

“Учител съм, защото това е най-добрият начин да промениш света. Измервам своя успех през успеха на учениците си.”

 Цветелина Иванова

Цветелина Иванова е учител по английски език, технологии и предприемачество и екология в начален етап. Има 6 години опит във всички възрастови групи, включително и в детска градина. Бакалавър е по “Педагогика на обучението по изобразително изкуство”, магистър по “Кариерно развитие и предприемачество”. Целта й в преподаването е да мотивира учениците за учене и да покаже техния разгърнат потенциал по креативен път.

 Пенка Петева

Пенка Петева е учител в начален етап в ЧСУ “Цар Симеон Велики”. Магистър е по “Начална и училищна педагогика” в СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила е курс за обучение на деца по метода „Монтесори“.

„Всяко дете е отделна вселена, отделна индивидуалност, която има нужда от различен подход, за да може правилно и пълноценно да разкрие потенциала си.”

 Невсе Люманкова

Невсе Люманкова е помощник-учител в начален етап на ЧСУ “Цар Симеон Велики”. Завършила е “Счетоводство и контрол” в Икономическия университет в гр. Варна. В момента приключва магистратурата си “Начална училищна педагогика” към СУ “Св. Климент Охридски”, както и професионална квалификация “Въведение в Монтесори педагогиката”. Смята, че учителите са стълбичката на бъдещето, защото “учителството е професията, която създава всички други професии”.

 Петя Угринова

Петя Угринова е учител по английски език в начален етап. Завършила  е “Начална и училищна педагогика с чужд език” в СУ. Притежава сертификат по Японски език.

“Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.” - Екзюпери

 Силвия Иванова

Силвия Иванова е начален учител и учител по физкултура и плуване в  ЧСУ “ Цар Симеон Велики “. Завършила е НСА със специалност хокей на трева - първата приета с тази специалност държавна поръчка в България. Има допълнителна квалификация за начален учител. Има 20 години опит като учител.

“За мен е много важно  ученикът  да развива своята личност , да разгръща  уменията си и да му се даде възможност да открие заложби, за които не е подозирал в една положителна и гостоприемна  среда.”

 Десислава Найденова

Десислава Найденова е помощник-учител в начален етап в ЧСУ “Цар Симеон Велики”. Изучава “Предучилищна и начална училищна педагогика” в СУ “Св. Климент Охридски”.

"Училището е работилница, където се формира мисълта на подрастващото поколение, и трябва да го държите много здраво, ако не искате да изпуснете бъдещето от ръцете си."

 Станислава Мадолева

Станислава Мадолева е учител по немски език в начален етап в ЧСУ “Цар Симеон Велики”. Завършила е бакалавър “Немска филология” в СУ “Св. Климент Охридски” с профили - преподавател по немски език и преводач. Участвала е в проекти, свързани с чуждоезиково обучение и немскоезична литература в Германия и Люксембург. Стажувала е като научен сътрудник в германския парламент в Берлин. В процеса на обучение съчетава изучаването на немски език с опознаването на културата, обичаите и традициите в немскоезичните държави. Нейният стремеж е чрез изучаването на немски език да разшири кръгозора на учениците.

 Поля Иванова

Поля Иванова е учител по изобразително изкуство. Завършила е НАТФИЗ” Кръстьо Сарафов”, специалност сценография и СУ “ Св. Климент Охридски” със специалност “Начална училищна педагогика”. Има 15 години стаж като преподавател по приложни и изящни изкуства в различни детски градини, училища и творчески ателиета. Организатор е на множество детски изложби и участник в разнообразни творчески проекти. От 4 години активно преподава в ЧСУ “ Цар Симеон Велики” и води творчески ателиета за деца и възрастни. Вярва, че всяко дете е творец, важното е да се запази таланта и вдъхновението му.

Друга информация:

Училище “Цар Симеон Велики” откри своя прием на ученици за учебната 2021-2022 г. За повече информация или въпроси, можете да се свържете с представител на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ на тел. +359 882 926 609 или на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

#УчилищеСМисия