Частно средно училище „Цар Симеон Велики“ - Иваняне

 

Област:София

Град/село:Иваняне

Име на училището:Частно средно училище „Цар Симеон Велики“

Кратко представяне на училището:

В Частно средно училище „Цар Симеон Велики“ осъществяваме идеята за мост между Златния век на българската култура и съвремието, свързано с новите технологии и предприемачеството. Само когато знаем кои сме ние, какви са историята и ценностите ни, можем да развиваме успешно своето днес и утре, чрез креативност и иновации, почивайки на здрава основа.

Създадохме образователно, цветно и позитивно учебно пространство, което да вдъхновява нашите възпитаници и техните учители. Чрез интересни факти, творчество и интерактивен подход разкриваме красотата на науките и невероятните възможности, които предоставя животът на младите учени и предприемачи от ЧСУ „Цар Симеон Велики“

Стремим се да развиваме у своите ученици креативност, гъвкавост, предприемчивост, познаване и управление на иновационни процеси и придобиване на ключови социални и граждански компетенции.

www.tzarsimeon.bg

Facebook: Училище Цар Симеон Велики

 

Кратко представяне на начален етап:

Началното образование в ЧСУ „Цар Симеон Велики“ е обособено в рамките на направление: „Инно школа за млади мислители – Аз Буки Веди“. В отговор на динамиката на промените в света и необходимостта в обществото от активни, любознателни, отворени към новия ритъм, креативни, изобретателни млади хора, в иновативното начално училище „Цар Симеон Велики“ създадохме своеобразна школа, в която учениците да развиват тези качества още от ранна възраст.

Представяне на директор:

Ваня Къндова, директор на ЧСУ „Цар Симеон Велики“

„Убедена съм, че задачата на учителя е да отваря вратите, а не да пробутва през тях учениците. В този смисъл неговата роля е изключително важна, защото носи отговорност за създаване на подкрепяща образователна среда, в която детето да може да развие пълния си потенциал.

Мечтая за училище и учебни часове, в които прекрасната мисъл на Екзюпери да звучи, казвана от децата не в оригинал, а по следния начин: „Възрастните винаги всичко разбират сами и на децата не им се налага уморително все да им обясняват и обясняват“

Представяне на заместник-директори:

Катя Илиева Галя Георгиева Катина Симеонова

Катя Илиева – Зам.-директор начален етап

Професията учител е необикновена, тя е мисия. Всеки истински учител има неоценим принос към човечеството и живота. Учителската професия е смелост, защото като учител приемаш дръзко предизвикателствата на времето. Учителската професия е решителност, защото като учител си орисан да водиш бъдещето за ръка. Учителската професия е отдаденост, защото като учител раздаваш щедро знания, мъдрост, вдъхновение и много любов на най-голямото богатство. Учителят е модел за вдъхновение на своите ученици.

Галя Георгиева– Зам.-директор гимназиален и прогимназиален етап .

Учителят трябва да превърне училището в любимо място за децата, защото тук преминава тяхното детство и юношество. Освен знания и творчество, училището е пространството, в което детето получава своите първи житейски уроци. А те при нас са креативни, интересни, формиращи култура и вкус към познанието по необикновен и привлекателен начин. Ние създаваме съвременни, образовани и модерни личности, от които светът има нужда.

 

Катина Симеонова – Зам.-директор административна дейност и спорт

Вярвам, че трябва да отдадем целия си потенциал и енергия, за да генерираме едно по-добро следващо поколение. Целият екип на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ вдъхновено следва тази своя мисия и сбъдва мотото на училището, че „Знанието е светлина“.

 

Представяне на учители в начален етап:

Катя Илиева Златина Радушева Евелина Петрова

Ива Тодорова Мариела Ценова Румяна Божинова

Хилари Манчева Ирена Убенова

Катя Илиева –„Ако не можете да вършите велики дела, вършете малки по велик начин“.

Златина Радушева – „Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите“.

Евелина Петрова – „Работата на учителя е да накара учениците си да прозрат в собствената си вътрешна сила и жизнеспособност“.

Ива Тодорова – Всеки ден на път за училище си задавай въпроса: „Искам ли да бъда ученик в моя клас“?

Мариела Ценова – Да бъдеш добър учител е въпрос на вътрешна нагласа, обич към децата и желание да промениш света.

Румяна Божинова – Аз работя с бъдещето на България. Аз съм отговорна, отдадена и обичаща децата и професията си.

Хилари Манчева – „Където и да отиваш, отиди с цялото си сърце“.

Николета Илиева – Учителят, освобождавайки мисълта, дава онзи малък подтик, нужен на детето да скочи до небето. Така заедно ще накараме животът да танцува!

Ирена Убенова – Учителят е вечният ученик.

Друга информация:

Кандидатстването за новата учебна 2019-2020 г. е вече отворено.

За повече информация или въпроси, можете да се свържете с представител на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ на тел. +359 882 926 609 или на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

#ИновативнотоУчилище